kom i kontakt med ossUnsplashed background img 1

Titta gärna in på Storgatan 95. Du får gärna bara vara nyfiken!
Om du vill utveckla ditt företag, hyra förråd, lokal, ordna en kurs eller visning. Prata med Mait Juhlin. Hon är verkställande och är ofta i entréplanet. Eller boka en tid via:
info@sliteutveckling.se 0703 42 32 13

Slite Utveckling AB registrerar personuppgifter i samband med ömsesidig överenskommelse. Inga personuppgifter blir utlämnade till tredje person utan att överenskommelse mellan berörd person eller företag. Dataskyddsombud är VD.


Slite Utveckling AB (svb) org nr 556855-1682 bg 339-0960

Styrelsen i Slite Utveckling
Peter Patomella, ordförande
Kirsten Åkerman
Ulrika Ek
Kerstin Nyberg
Gustav Öström
John Haugsbakk
Meg Tivéus

VD Mait Juhlin
Stadgar som pdf

Årsredovisning 2022
Läs årsredovisningen för 2022

Årsredovisning 2021
Läs årsredovisningen för 2021

Årsredovisning 2020
Läs årsredovisningen för 2020

Årsredovisning 2019
Läs årsredovisningen för 2019

Årsredovisning 2018
Läs årsredovisningen för 2018

Valberedning: Stina Lindholm

Bakgrund


Hösten 2010 annonserade Gotlands Energi AB GEAB ut fastigheten på Storgatan 95 i Slite. Företagsgruppen GRASP RAW såg här en möjlighet att utveckla kursverksamhet inom råvaror. De bildade en projektgrupp med representanter från företagarna i Slite. I juni 2011 godtog GEAB gruppens anbud och Slite Utveckling AB blev registrerat. Förebilderna var de tre övriga utvecklingsbolagen som då fanns på Gotland. Styrelsen och stiftarna var angelägna om att bolaget skulle arbeta med återskapa arbetstillfällen och stärka norra Gotland och Slite. Styrelsen 2011: Bo Collin, Jimmy Hamstedt, Mats Hedström, Mait Juhlin, Stina Lindholm, Fredrik Malmqvist och Berndt Pettersson.
Sista januari 2012 blev affären genomförd med lånade pengar. Första hyresgästen förutom GRASP Studio var Inspektera som arbetade med skadedjursbekämpning och Bulkteknik som byggde silon åt Cementa.

Fastigheten var möjlig att använda direkt. Men korridorer och viss utrymmen har fått ny färg. Entréplanet är förändrat. Många företagare har ställt upp med material, pengar och tid - Ett speciellt tack för att huset kunde bli invigt 19 maj 2012 !

Cementa Slitefabriken
Eldblå
GRAIP idrottsförening
Lomakka
Mait in Sweden
Målarboden i Slite
Puttes Tapetserarverkstad
Slite Stenhuggeri AB
Slite Idrottscenter
Skulpturfabriken
Österby Brädgård


Från 2012

Under invigningshelgen var huset fyllt av konstnärer. LennArt Konst & Inramning kvar och öppnade inramningsverkstad. Keramikern Helle Kobbernagel flyttade in med stor ugn och uppskattade kurser. deBoge Design med med Inger Gahnström och LG Förvaltning med Lars Gahnström tillhör idag ursprungsgänget. Huset började röra på sig.

Helle blev projektledare för ett arbetsmarknadsprojekt. Hon arbetade med fem kraftfulla personer som undersökte om det skulle kunna vara möjligt att bygga ett museum om energi. Det blev föreläsningar om sol och vind. ABF arrangerade kurs om energi. Samtalsgrupper om att bygga miljövänligt under ledning av Bo Hammar. Utställning om energi som Helle K kurerade. Arbetsmarknadsprojektet övergick till att digitalisera Othem Boge Hembygdsförenings arkiv av gamla foton.

Slite Intresseförening flyttade sitt kontor och samtidigt med flytten blev samarbetet allt mer fördjupat. Idag är det naturligt att diskutera om ett projekt ska hanteras av bolaget eller av medlemsföreningen.

Znappit med fotograf Jorma Jämsén och supersäljaren Birgitta Jämsen började göra huset Skandinaviskt. Lo Kihlberg stängde sin hantverksbutik mitt emot ICA i Slite. Idag har verksamheten formats till ett allsidigt kontor.
Hyresgästerna visar gärna upp sina verksamheter i samband med Jul i Slite, Gotland Art Week, Öppna ateljéer eller för speciella evenemang och visningar.
- Att få välkomna nya hyresgäster är alltid en fröjd, säger VD Mait Juhlin. När en hyresgäst flyttar ut, är det inte lika roligt. Samtidigt som vi ser att det är bra om det leder till fortsatt verksamhet.
Sjöutsiktens Fotvård flyttade till Hälsans Hus på södra delen av Storgatan i Slite, vilket gör att det huset har blivit ett nytt viktigt hus. Konstnären Lars Nordbergs konst är idag synlig i butiken Eternelle på Storgatan.

Idag är sexton verksamheter igång i huset. Några företag hyr endast ett förråd.
Syftet med bolaget är att vara en självklar partner för företag, organisationer och privatpersoner som vill utveckla nya affärer. Det innebär att vi idag är engagerade i många verksamheter på Norra Gotland och driver flera egna projekt.

Fotografer: Harriet Cederqvist, Lennart Dahlgren, Cristina Jardim Ribeiro, Mait Juhlin, Jorma Jämsén, Linnea Levin, Martha Thompsson m fl.